Az alkotókról

Müller Péter Sziámi (1951) MullerPeterSziami-470x312

Költő, előadó, film- és színházi rendező.

Dalszövegíróként és fordítóként az elmúlt harminc év alatt közel hatszáz dalt tudhat maga mögött. Sok műfajban írt és fordított dalt a nagy generáció énekes- és színész tagjainak (pl. Koncz Zsuzsának, Tolcsvay Lászlónak, Psota Irénnek, Békés Italának, Huszti Péternek, Oszvald Marikának). Saját, progresszív zenekarainak (URH, Kontroll, Sziámi) dalszövegeit is ő jegyzi, csakúgy, mint korosztálya számos kiváló előadójáét (pl. Omen, Vikidál Gyula, Európa Kiadó, Miklósa Erika, Hűvösvölgyi Ildikó, stb.)

Rendszeresen dolgozik fiatalokkal is (Szinetár-Bereczki páros, Takáts Eszter, Szalai Anesz, Csilla, vagy az éppen napjainkban számos listán helyezett Odett). A zenés színpadi műveket, melyek dalszövegeit jegyzi, itthon és külföldön több millió néző látta. A Sziget Fesztivál valamint a Miskolci „Bartók+…”

Nemzetközi Operafesztivál alapítója, hat gyerek édesapja. Öt éve a zenélés, az írás és a fordítás mellett a sérült színészekkel dolgozó Baltazár Színház színésze. Duóban lépnek fel Szakcsi Lakatos Béla zongoraművésszel. Jelenleg a Bohémélet új fordításán és két zenés játékon dolgozik.

Juhász Gábor (1968)

juhasz_gabor_ff

Aegon, Gramofon és Artisjus díjas jazz gitáros. Alapító tagja a Tin-Tin kvartettnek, közreműködője számos neves jazz zenész lemezének.
Saját neve alatt 2002-ben jelent meg lemeze a dán Palle Mikkelborg-gal közösen, 60/40 címmel.

2006-ban megalapította a Juhász Gábor triót, melyben Papesch Péter basszusgitározik és Fodo (Födő Sándor) játszik ütőhangszereken. 2009 óta Bacsó Kristóf szaxofon és Schreck Ferenc harsona művésszel kiegészülve Juhász Quintet néven is fellépnek.

2009-ben 1978 címmel jelent meg Juhász Gábor szerzői CD-je amelyen a kvintett és a trió is szerepel, valamint László Attila gitáron és Borbély Mihály szaxofonon. A lemez 2010-ben elnyerte a Gramofon magazin lemezkritikusai által megítélt, „Az év magyar jazzhanglemeze” díjat,

1990-óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Gitár szakán.